FAQ om COVID-19 og KLG Håndbold (opdateres løbende)
FAQ

1. Må der være tilskuere til ungdoms- og seniorkampe?

Ja - men alle skal sidde ned under kampene, ligesom alle skal overholde gældende afstandskrav.

De fleste kampe vil blive spillet i ALPI Hallerne Hal 1, hvor der er plads til 200 siddende tilskuere. Enkelte kampe vil dog foregå i Hal 2 eller i Kølkær Hallen, hvor der er plads til 50 siddende tilskuere i Hal 2 og 30 siddende tilskuere i Kølkær Hallen.


2. Er der mulig for omklædning og bad efter træning og kampe?

Ja - på døren til hvert omklædningsrum er der angivet, hvor mange personer der er tilladt i forhold til gældende afstandskrav.

Alle hold bedes klæde om i grupper der ikke overskrider det maksimale antal i de tildelte omklædningsrum, ligesom der skal holdes afstand under bruseren (benyt evt. kun hver anden)

NB: Til info er der plads til mellem 8 og 13 personer i de forskellige omklædningsrum i ALPI Hallerne, og vi kan derfor ikke garantere, at der er plads til alle spillere på én gang.


3. Er der særlige regler for brug af overtrækstrøjer i kampe?

Ja - ved trøjelighed (KLG Håndbold spiller i røde trøjer) medbringer udeholdet egne overtrækstrøjer.


4. Må vi skifte side i halvlegen?
Ja - det må I gerne. Når deltagerne fra de to hold og dommerne er på banen, betragtes de som en samlet gruppe, som der er gjort rent til før og efter kamp. Derfor forlader man ikke banen i pausen mellem halvlegene eller blander sig med tilskuerne. Og derfor skifter man også side som normalt uden rengøring.


5. Må vi bruge banen til "fri leg" i halvlegen?

Nej - det er kun spillerne, der har adgang til banen under kampen, og det er altså også gældende i halvlegen.


6. Hvorfor er der ikke hilsepligt efter kampen, når holdene lige har været i nærkontakt i hele kampen?
Når Dansk Håndbold Forbund har valgt at suspendere hilsepligten, er det blandt andet for at sikre, at der er så lang tid som muligt til rengøring og til at få tømt hallen. Derudover har trænere og dommere ikke været i nærkontakt med spillerne, så det er også for at beskytte dem.


7. Hvorfor er der så lang pause mellem kampene?
Pausen er lagt ind for at deltagerne fra kampen inden, kan nå ud af hallen, inden de næste hold skal ind i hallen. Pausen bruges til rengøring af udskiftningsområder, stolper, dommerbord og andre kontaktpunkter i hallen.


8. Hvordan sikrer I rengøring mellem kampene?

Kampens tidtagere (evt. sammen med hjemmeholdets trænere) sørger for, at bl.a. tidtagerbordet, stole til udskiftningsbænk og målstolper sprittes af efter hver kamp

9. Skal man bære mundbind i hallen?
Frem til og med d. 28. februar 2021 skal alle på 12 år og derover, der opholder sig på en idrætsfacilitet, bære mundbind. Mundbindet må tages af, når træningen begynder, ligesom man må tage det af, når man skal bade. Det gælder for både udøvere og trænere. Man må ligeledes tage mundbindet af, hvis man sidder ned som tilskuer og overvære en kamp. Mundbindet skal på igen, når man rejser sig.


10. Gælder der særskilte regler for adgang til ALPI Hallernes Café?

Ja - det er bl.a. påkrævet, at alle ved indgangen til caféen skal være påført mundbind og holde afstand.